Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

Ιστορία με στοιχεία Διακειμενικότητας και ανατροπής.
της Μητρακοπούλου Έλενας 


Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα κάστρο μακρινό, ζούσε μια πολύ όμορφη βασίλισσα, που ήταν παντρεμένη με έναν βασιλιά, ο οποίος είχε μια κόρη. Τη φώναζε Χιονάτη γιατί ήταν τόσο άσπρη, όσο το χιόνι που έπεφτε το χειμώνα. Η Χιονάτη αγαπούσε τόσο πολύ τη μητριά της, που έπαιζε μαζί της όλη μέρα στον κήπο και το σπίτι γέμιζε με γέλια. Μια μέρα οι δυο τους αποφάσισαν να καλέσουν κάποιους φίλους τους και να πάνε περίπατο στο δάσος, για να κάνουν πικ-νικ. Έτσι, κάλεσαν τη Κοκκινοσκουφίτσα, τη Σταχτοπούτα και το φίλο τους το Γίγαντα και ξεκίνησαν όλοι μαζί για το δάσος. Πηγαίνοντας όμως βρήκαν στο δρόμο τους και τα 3 μικρά γουρουνάκια, που είχαν για παρέα το φίλο τους το λύκο. Πιο εκεί συνάντησαν και το Χρυσοφεγγαράκι με τις αδερφές του. Έτσι, έγιναν μια μεγάλη παρέα ενώ έτρωγαν και γελούσαν όλοι μαζί. Όμως, το κακό Χρυσοφεγγαράκι επειδή ζήλευε τη Χιονάτη για την ομορφιά της άρπαξε το ψωμί της κρυφά και το πέταξε δίπλα στο γκρεμό.
Η Χιονάτη έψαχνε το ψωμί της για να φάει και επειδή πεινούσε πολύ σκέφτηκε να πάει να το ψάξει στο γκρεμό γυρίζοντας βέβαια έπειτα για να συνεχίσουν το γλέντι τους. Έτσι, πήρε το δρόμο και έψαχνε έψαχνε ώσπου το βρήκε. Επειδή όμως είχε περάσει ήδη πολύ ώρα ψάχνοντας, βράδιασε και δε μπορούσε να ανέβει στο δάσος. Αποφάσισε να συνεχίσει να περπατάει, φοβισμένη , ώσπου έξαφνα βρήκε ένα μικρό σπιτάκι που είχε φώς και μη έχοντας τι να κάνει αποφάσισε να μπει για να ξεκουραστεί. Στο σπιτάκι αυτό όμως, ζούσαν 7 μικροί μοχθηροί νάνοι που μόλις την είδαν της φώναξαν:
- Τι κάνεις εσύ εδώ; Ποια είσαι;
Η Χιονάτη τρομαγμένη προσπάθησε να τους εξηγήσει αλλά μάταια.
Εκείνοι την άρπαξαν και την έβαλαν μέσα σε ένα κελί. Εγκλωβισμένη η Χιονάτη πέρασε πολλές δύσκολες μέρες εκεί, αφού οι νάνοι την ανάγκαζαν να κάνει όλες τις δουλείες και να τους μαγειρεύει ενώ τα βράδια την κλείδωναν στο κελί για να μη ξεφύγει. Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο πιο δυστυχισμένη γινόταν η καημένη μας Χιονάτη. Το Χρυσοφεγγαράκι από την άλλη πήγε στο παλάτι της Χιονάτης και προσποιούνταν για τη λύπη του ενώ ο βασιλιάς από τη στεναχώρια του, που έχασε τη μονάκριβη του αποφάσισε να κρατήσει το Χρυσοφεγγαράκι στο παλάτι για να του κρατάει συντροφιά απαλύνοντας κάπως τον πόνο. Μια μέρα όμως, το Χρυσοφεγγαράκι καθώς, έπαιζε στον κήπο είδε μια σκιά από μακριά να πλησιάζει. Ήταν ο κακός κυνηγός που είχε βάλει το Χρυσοφεγγαράκι να παρακολουθεί τη Χιονάτη. Αυτός ο κακός κυνηγός του ανήγγειλε πως στο σπίτι των κακών νάνων βρίσκεται η Χιονάτη και πως είναι πολύ δυστυχισμένη επειδή της φέρονται τόσο άσχημα. Το Χρυσοφεγγαράκι έλαμψε από ευτυχία και κάγχαζε από χαρά για τη δυστυχία της Χιονάτης.
-       Χα Χα! Τώρα εγώ είμαι η ομορφότερη στο παλάτι και σε όλο το βασίλειο, ενώ κάθε τόσο πήγαινε και ρωτούσε στο μαγικό καθρέφτη:
-       Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποια είναι η ομορφότερη από όλες. Και ο καθρέφτης επειδή τη φοβόταν απαντούσε!
-       Μόνο εσύ, γλυκό μου Χρυσοφεγγαράκι. Είσαι η πιο όμορφη από όλες στο βασίλειο.
Τη  συζήτηση όμως με τον κυνηγό, άκουσε και ο βάτραχος που ήταν στη διπλανή λιμνούλα και αφού μεταμορφώθηκε σε πρίγκιπα όμορφο, αποφάσισε να πάει να βρει τη Χιονάτη και να τη σώσει. Πέρασαν μέρες μέσα στο δάσος, ψάχνοντας για τους νάνους , ώσπου ξαφνικά βρήκε τη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας:
-       Πάρε αυτή τη σκόνη και όταν πας, να τη ρίξεις πάνω στους νάνους, που κρατάνε αιχμάλωτη τη Χιονάτη. Άρπαξε τη και φύγε τρέχοντας. Έτσι, αφού έφτασε στο σπίτι των νάνων ο πρίγκιπας τους έριξε τη σκόνη και αυτοί αμέσως έπεσαν σε βαθύ ύπνο. Πήρε τη Χιονάτη και άρχισε να τρέχει προς τα παλάτι.
Μόλις έφτασαν έδιωξαν το κακό Χρυσοφεγγαράκι και η Χιονάτη παντρεύτηκε τον όμορφο πρίγκιπα της. Έκανα έναν λαμπρό γάμο και οι δυο τους έλαμπαν από ευτυχία. Ήταν όλοι εκεί. Ο Τζακ, ο Γίγαντας, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο φοιτητής, η Ωραία Κοιμωμένη, η Σταχτοπούτα με τις αδερφές της, το ασχημόπαπο και ο λύκος.  Έκαναν ένα ξέφρενο γλέντι! Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου