Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012


Ιστορία με στοιχεία Διακειμενικότητας και ανατροπής.
της Μπάλλα Ευθαλίας
Μια φορά και έναν καιρό ζούσε σε μία μακρινή χώρα ένας καλός και ευγενικός έμπορος με την γυναίκα και την μικρή κόρη του. Η γυναίκα του όμως αρρώστησε και πέθαινε κι αυτός αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί για να έχει η αγαπημένη του κόρη μια μητέρα. Δεν ήξερε όμως τι τον περίμενε. Η νέα του γυναίκα ήταν κακιά και είχε τρεις  κόρες. Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο έμπορος έπρεπε να φύγει για ένα μακρινό ταξίδι. Και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα για την μικρή του κόρη. Η μητριά και οι κόρες τις, της συμπεριφερόταν πολύ άσχημα γιατί την ζήλευαν που ήταν όμορφη. Την έβαζαν να φοράει κουρέλια αντί για τα όμορφά της ρούχα, να κάνει τις δουλειές στο σπίτι σαν υπηρέτρια και επειδή ήταν βρώμικη από τις στάχτες του τζακιού την φώναζαν Σταχτοπούτα. Από τις τρεις νέες αδερφές μόνο η μικρή ήταν καλή μετά από λίγο καιρό και κάποιες φορές της έκανε παρέα. Κάποια μέρα η Σταχτοπούτα ενώ καθάριζε τα παράθυρα του σπιτιού της είδε έξω στην αυλή έναν μικρό βάτραχο που έκανε συνέχεια κουαξ κουαξ και τότε τον πήρε μέσα στο σπίτι και του μιλούσε.
-Μικρέ μου βατραχάκο τι κάνεις εσύ εδώ; τον ρώτησε
Αλλά τι σε ρωτάω αφού δεν μπορείς να μιλήσεις, καλά τότε του λέει θα σου μιλάω εγώ.
 Ξεκίνησε λοιπόν να του λέει για την ζωή της. Μετά από λίγο χτύπησε η πόρτα της κουζίνας, ήταν η κοκκινοσκουφίτσα η φίλη της Σταχτοπούτας η οποία ήρθε τρέχοντας να της πει τα νέα.
- Έμαθες τα νέα;  λέει η κοκκινοσκουφίτσα
-Ποια νέα  τι συμβαίνει;
- Εξαφανίστηκε  ο πρίγκιπας χτες το βράδυ και όλοι τον ψάχνουν.
- Και πώς έγινε αυτό;
-Κανείς δεν ξέρει, απάντησε.
- Μακάρι να βρεθεί είπε η Σταχτοπούτα και συνέχισε την δουλειά της.
Το βράδυ, η Σταχτοπούτα μαζί με τον βάτραχο σκεφτόταν και έλεγε '' πόσο θα ήθελα να βρω και εγω τον δικό μ καλό πρίγκιπα, που θα με αγαπά και θα με νοιάζεται. Τότε ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή '' δίπλα σου βρίσκεται αλλά δεν τον έχεις δει ακόμη"
-Ποιός είναι;  Είπε
- Η νεράιδα σου, άκουσε και εμφανίστηκε μπροστά της. Δίπλα σου βρίσκεται και όταν τον φιλήσεις θα συναντήσεις αυτό που θέλεις.
- Τί να κάνω; Να τον φιλήσω; αναρωτήθηκε και απάντηση δεν πήρε η νεράιδα είχε φύγει
       Σκεφτόταν να το κάνει αλλά μετά πάλι το μετάνιωνε, δεν μπορούσε να αποφασίσει όμως τελικά ..... Έκλεισε τα μάτια της και δίνει ένα φιλί στον βάτραχο, τον κοιτάει και ακούει τον βάτραχο να λέει σε ευχαριστώ για αυτό που έκανες και μεταμορφώθηκα ξανά σε πρίγκιπας.
-Είσαι εσύ ο μικρός πρίγκιπας;
-Μα πως μεταμορφώθηκες έτσι;
-Ναι εγώ είμαι, η κακιά μάγισσα ήθελε να παντρευτώ την κόρη της και αρνήθηκα και για αυτό με έκανε βάτραχο ώστε να μην παντρευτώ ποτέ καμία. Άυριο θα κάνουμε στο παλάτι μια γιορτή για την επιστροφή μου αλλά και για να βρω την πριγκίπισσά μου. Να είσαι εκεί.
Το απόγευμα η Σταχτοπούτα ζητάει από την μητριά της να πάει, εκείνη φυσικά της αρνήθηκε και της είπε ότι μόνο οι τρεις τις κόρες θα πάνε και πως αυτή θα μείνει σπίτι. η Σταχτοπούτα αποφάσισε όμως να πάει, αλλά δεν είχε τα κατάλληλα ρούχα, ούτε άμαξα για να πάει στην γιορτή και κάλεσε την κοκκινοσκουφίτσα να την βοηθήσει.

- Ξέρω τι θα κάνουμε, λέει η κοκκινοσκουφίτσα, θα φωνάξουμε τους 7 νάνους
Καλούν τους νάνους οι οποίοι βρήκαν την λύση
-Θα σου δώσουμε τα φορέματα και τις γόβες, την άμαξα και ότι χρειάζεσαι από την πριγκίπισσα μας τη Χιονάτη και θα χαρεί να σε βοηθήσει.
    Λίγο αργότερα, η Σταχτοπούτα ήταν έτοιμη και έλαμπε στο πανέμορφο φόρεμά που φορούσε. Ξαφνικά μπαίνει η μικρή από τις αδερφές της που ήταν καλή μαζί της και της λέει. - Αυτό είναι το κλειδί από την πίσω πόρτα, η μητέρα μου έχει κλειδώσει τα πάντα για να μην μπορείς να βγεις, παρ το και πήγαινε στον πρίγκιπά σου και φεύγει γρήγορα για να μην καταλάβει κανείς τι συνέβη. Φτάνει λοιπόν η Σταχτοπούτα στο παλάτι και μόλις την βλέπει ο πρίγκιπας θαμπώνεται από την ομορφιά της και αφού της έπιασε το χέρι είπε σε όλους ότι αυτή θα είναι πλέον η πριγκίπισσά του λαού, η πριγκίπισσα Σταχτοπούτα.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου